Як насправді з'явився наш Всесвіт - вчені приголомшили відповіддю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як насправді з'явився наш Всесвіт - вчені приголомшили відповіддю

Як насправді з'явився наш Всесвіт - вчені приголомшили відповіддю
Джерело:  online.ua

Нове шокуюче відкриття у сфері реліктового випромінювання приголомшило усі наукову спільноту, адже воно підтверджує вірність гіпотези про те, що наш Всесвіт з'явився не в результаті "вибуху", а своєрідного "відскоку" – внаслідок колапсу "попереднього" Всесвіту. За словами вчених, якщо окинути весь космос поглядом, він буде здаватися не зовсім однаковим через нерівномірний розподіл галактик і темної матерії, початок якому було покладено ще реліктовим випромінюванням, коли Всесвіту було близько 380 тис років. Лише нещодавно була розроблена температурна карта реліктового випромінювання Всесвіту, на якій було відзначено кілька аномальних зон, які сучасна фізика не може зрозуміти і пояснити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

"Скориставшись моделлю петлевої квантової космології – математичним інструментом, що об'єднує квантову механіку і теорію відносності – вчені з Пенсильванського університету вирішили дві з трьох аномалій, об які спотикається загальна теорія відносності. Зокрема, теорія Ейнштейна не може пояснити нерівномірність розподілу у просторі галактик і темної матерії. Уявіть собі тканину, з якої шиють сорочки. На перший погляд, вона здається двовимірною, але при ближчому розгляді виявляється, що вона сплетена з тривимірних ниток – і тканина простору-часу нашого Всесвіту складається з переплетених квантових ниток. З огляду на ці нитки, петлева квантова космологія дозволяє нам вийти за межі континууму, описаного загальною теорією відносності, наприклад, за межі Великого вибуху", - пише видання.

Що важливо розуміти, раніше дослідники з цієї команди вже замінили ідею сингулярності Великого вибуху на гіпотезу Великого відскоку. Вона стверджує, що нинішній Всесвіт, який постійно розширюється, виникає зі стрімкого стиснення, керованого складними ефектами квантової гравітації, якоїсь маси, мабуть, "попереднього" Всесвіту. За словами науковців, всі великі структури нашого Всесвіту можна пояснити за допомогою рівнянь квантових петель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в NASA знайшли докази існування паралельного Всесвіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?