Терориста у центрі Києва знешкодили - перші подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Терориста у центрі Києва знешкодили - перші подробиці

Терориста у центрі Києва знешкодили - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи в координації з силовиками ліквідували загрозу вибуху в одному з бізнес-центрів Києва. Для цього їх знадобилося близько трьох годин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію заступника голови МВС Антона Геращенка у Facebook.

За його словами, терориста, який захопив банківське відділення у закладі, взяли живим.

"Терорист захоплений живцем, Вибуху не сталося. На місці працюють вибухотехніки. Далі суд і тривале тюремне ув'язнення", - наголосив Геращенко.

Нагадаємо, інцидент почався близько 12:00 у понеділок, 3 серпня. Невідомий увійшов до відділення банку в бізнес-центрі з сумкою та оголосив про наявність бомби. Усі робітники установи залишили приміщення, там залишилася лише очільниця.

Злочинець вимагав надати йому доступ до ЗМІ, щоб виступити із заявою. Спочатку поліція почала операцію "Грім". Пізніше, коли до події приєдналася СБУ, операцію змінили на "Бумеранг".

Район інциденту оточили. Він спровокував появу потужних заторів на дорогах.

З'ясувалося, що винуватцем загрози став громадянин Узбекистану — Карімов Сухроб віком 32 років.

"Судячи за його соціальними мережами — це психічно неврівноважена особа. Терорист декларує, що в його рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб’ють, оскільки за його ногу причеплено трос, який прив’язаний до детонатора", - інформував раніше Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, злочинець, який захопив банківське відділення у центрі Києва, виступив з першими вимогами. Твердження терориста підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ. Терорист нібито хотів виступити з інтерв'ю. У відомстві назвали розвиток подій схожим до луцького сценарію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?