Представник Меркель терміново їде в Москву через ситуацію в Україні - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник Меркель терміново їде в Москву через ситуацію в Україні - що відомо

Представник Меркель терміново їде в Москву через ситуацію в Україні - що відомо
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас приїде в Москву для переговорів з російським керівництвом. Офіційний візит представника команди канцлерки Німеччини Ангели Меркель запланований на 11 серпня. Маас стане першим високопоставленим європейським політиком, який приїде в Росію з початку пандемії. Подробиць і плану переговорів Мааса з командою глави Кремля Володимира Путіна поки немає. Дипломатичні джерела лише відзначили, що на порядку денному буде стояти ситуація в Україні та на Близькому Сході, а також економічне співробітництво РФ і ФРН на тлі впливу санкцій США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Ще в квітні 2020 року Гайко Маас планував термінові переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, незважаючи на поширення коронавіруса. Він розраховував приїхати в Москву навесні, але підготовка поїздки зайняла кілька місяців. У МЗС РФ запевняли, що якщо Маас все ж вирішить приїхати в Росію, то йому забезпечать повну безпеку життя і здоров'я.

Варто нагадати про те, що 3 липня в Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів держав-учасників нормандського формату. У Зеленського повідомили, що Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", а Кремль влаштував новий демерш і взяв паузу.

Після цих переговорів Маас заявляв, що рішення щодо конфлікту на Донбасі є передумовою для відновлення стратегічних відносин Євросоюзу з Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина поставила хрест на планах Путіна. Берлін назвав неможливим включення Росії в Велику сімку, звідки цю країну виключили через анексію Криму та війни на Донбасі, яку Путін веде вже шість років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?