Коли в Україні з'явиться колективний імунітет до коронавірусу - вчені нарешті пояснили
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли в Україні з'явиться колективний імунітет до коронавірусу - вчені нарешті пояснили

Коли в Україні з'явиться колективний імунітет до коронавірусу - вчені нарешті пояснили
Джерело:  online.ua

Учені Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" звернули увагу на те, що ситуація з поширенням пандемії коронавірусу в нашій країні набуває затяжного характеру та є стабільно важкою. За словами фахівців, саме через те, що люди перестали дотримуватися карантину, захворюваність зросла. Науковці вже опублікували результати наступного дослідження поширення коронавірусу в Україні протягом серпня цього року, передає ONLINE.UA.

Вчені наголосили, що переважна більшість українців повернулася до звичайного способу життя, ігноруючи засоби захисту від коронавірусної інфекції. Варто звернути увагу на те, що його мобільність зросла до 150% у порівнянні з початком року.

"За темпами приросту кількості інфікованих осіб Україна, у порівнянні з країнами Європи, має досить негативну тенденцію, тому включена до групи країн червоної зони, громадянам яких ускладнено відвідання Євросоюзу", - зазначається в дослідженні.

За словами вчених, результати прогнозного моделювання поширення хвороби підтверджують, що в серпні буде тенденція коливання кількості щоденно інфікованих осіб у діапазоні 800 – 1 500. Коефіцієнт кореляції між кількістю інфікованих осіб і кількістю проведених тестів ПЛР-методом є досить високим (К=0.807).

На думку дослідників, кількість виявлених хворих людей в Україні на кінець серпня 2020 року сягне рівня приблизно 110–115 тисяч.

"Такий характер поширення коронавірусу може бути уповільнений лише в тому разі, якщо сформується колективний імунітет приблизно у 60–70% населення. Природний плин цього процесу може відбуватися впродовж року. Його пришвидшення можливе лише в результаті масової вакцинації населення", - кажуть дослідники.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені вирішили просочити багаторазову тканинну маску спеціальним засобом, який нейтралізує коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?