Знешкодження терориста в Києві - МВС розкрило нові деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Знешкодження терориста в Києві - МВС розкрило нові деталі

Знешкодження терориста в Києві - МВС розкрило нові деталі
Джерело:  online.ua

Правоохоронні та силові органи в центрі столиці провели спецоперацію. Вони знешкодили терориста, який погрожував вибухом, увірвавшись у відділення банку в бізнес-центрі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

За словами першого заступника міністра Сергія Ярового, координувалася робота кількох відомств.

"На місці працювало близько 300 правоохоронців та рятувальників. Це і вибухотехніки, і експерти, патрульна поліція, перемовники. Ми працювали у координації з колегами з СБУ", - пояснив Яровий.

Слід нагадати, злочинець з'явився у відділенні АТ "Універсал Банк" близько 12:00 у понеділок, 3 серпня. Представниця установи проінформувала правоохоронців про інцидент.

Злочинець стверджував, що володіє бомбою, яка вибухне навіть у разі його вбивства. Він вимагав надати йому доступ до ЗМІ, щоб виступити із заявою. Спочатку поліція почала операцію "Грім". Пізніше, коли до події приєдналася СБУ, операцію змінили на "Бумеранг".

Район інциденту оточили. Він спровокував появу потужних заторів на дорогах. З’ясувалося, що винуватцем загрози став громадянин Узбекистану — Карімов Сухроб віком 32 років.

Терориста затримали під час переговорів. Безпосередніми учасниками стали представники ЦСО "А" СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час силової операції зі знешкодження загрози в МВС виступили з коментарем щодо методів боротьби зі злочинністю. Заступник очільника МВС Антон Геращенко пояснив, що індивідуальний тероризм нікуди не дінеться, якщо збільшити кількість правоохоронців на вулицях.

Натомість посадовець закликав звертатися до поліції всіх українців, в оточенні яких є людина, яка серйозно розмірковує на тему "непогано провести терористичний акт".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?