Бойовики Вагнера в Білорусі: у Путіна шокували світ новою цинічною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики Вагнера в Білорусі: у Путіна шокували світ новою цинічною заявою

Бойовики Вагнера в Білорусі: у Путіна шокували світ новою цинічною заявою
Джерело:  online.ua

Консул посольства РФ в Білорусії Кирил Плетньов в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" виступив з новою цинічною заявою, яка шокувала весь світ. Він почав публічно стверджувати, що затримані в Білорусі бойовики із приватної російської армії прямували до Венесуели. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

"Кожен із затриманих заявив, що ціллю в’їзду у республіку був транзитний проїзд. 25 липня всі вони повинні були вилетіти з аеропорту міста Мінська в Стамбул, після чого - в третю країну. Кінцевим пунктом призначення було одна з держав в латиноамериканському регіоні. Вони (затримані – ред.) не розуміють, абсолютно не розуміють, чому їм інкримінують зв'язок з опозиційними лідерами Білорусі, прізвища яких більшість з них ніколи не чули", - цинічно зазначив представник команди очільника Кремля Володимира Путіна.

В мережі уже активно коментують нову абсурдну заяву офіційної Москви.

"Я такої дурні давно не чув; як вони люблять розповідати ці абсурдні казочки для дітей; Москалям цинічно брехати, що дихати; Так в Сомалі, Турцію на шпілі дивитися, чи в Венесуелу? Брехуни; гидко це все слухати; яка у Кремля бурхлива фантазія - я просто в шоці; - коментують новину користувачі мережі.

Як відомо, 29 липня в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера". Згідно з останніми даними, вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. На думку білоруської влади, головною метою бойовиків була "дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії" президента Білорусі. Пізніше стало відомо, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Там затриманих бойовиків підозрюють у підготовці теракту. Офіційний Київ переконаний, що група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів. Пізніше в СБУ заявили, що ініціюватимуть екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнер", які воювали на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко може спровокувати "майдан" в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?