Ми повинні - ВООЗ хоче розкрити головну таємницю коронавірусу COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Ми повинні - ВООЗ хоче розкрити головну таємницю коронавірусу COVID-19

Ми повинні - ВООЗ хоче розкрити головну таємницю коронавірусу COVID-19
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я проводять нове масштабне дослідження. Гендиректор Тедрос Аданом Гебреісус оголосив, що головна мета — дізнатися регіон виникнення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу структури.

За словами гендиректора, експертна група вже завершила роботу в Китаї. Пекін підписав з організацією документ щодо досліджень та програми діяльності міжнародної групи.

"Ми продовжуємо вивчати походження вірусу, який провокує COVID-19. Передова група ВООЗ, яка відвідала Китай, завершила свою роботу, щоб започаткувати основу для подальших спільних зусиль, спрямованих на з'ясування походження вірусу", - наголосив Гебреісус.

Наразі в китайському Ухані починаються епідеміологічні дослідження для виявлення "потенційного джерела інфекції" та вивчити найперші зафіксовані випадки.

"Наші китайські колеги надали відомості про те, що було зроблено в Ухані в рамках вивчення виникнення вірусу... Райони, де вперше виявили випадки зараження, не обов'язково були районами, де сталася передача вірусу від тварини до людини. Ми також повинні з'ясувати, чи існує зв'язок між тим, що сталося в Ухані та іншими регіонами... Наразі ситуація більше схожа на пошук голки в стозі сіна, однак ми повинні зрозуміти, коли та де сталася передача вірусу", - цитує пресслужба Майкла Райана, директора програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій.

Він пояснив, це дозволить започаткувати системні дослідження.

Нагадаємо, перші випадки COVID-19 зафіксували у згаданому Ухані, тож вірус найбільше називали "китайським". Наприклад, президент США Дональд Трамп продовжує це робити.

Офіційний Пекін заявляє, що джерелом походження вірусу став інший регіон, китайські медики лише одними з перших проінформували про інфекцію, яка "гуляла" планетою.

Перші випадки COVID-19 в Європі, як з'ясувалося пізніше, сталися насправді ще до Нового року. Бити на сполох щодо епідемії за межами Китаю почали тільки у січні-лютому, а от жорсткий карантин ввели здебільшого в березні.

Станом на 3 серпня у світі виявили понад 18 мільйонів інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковий колектив американського Центру контролю й профілактики захворювань дослідили ймовірність інфікуватися коронавірусом через воду. Згідно з дослідженням, у басейнах, джакузі, спа-центрах не знайшли слідів COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?