Міноборони повідомило жахливі новини з Донбасу - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони повідомило жахливі новини з Донбасу - що там відбувається

Міноборони повідомило жахливі новини з Донбасу - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Міноборони України відповіло на погрози Росії, де в команді російського президента Володимира Путіна роблять політичні заяви щодо поставок зброї на окупований Донбас в разі отримання Україною військової допомоги від США. В українському оборонному відомстві нагадали, що Росія вже сьомий рік використовує зброю не тільки проти українських захисників, а й проти мирного населення окупованих територій, а збільшення поставок будуть свідчити тільки про пряму агресію і підтримку терористичної діяльності на рівні держави. У Міноборони наголосили, що не дивлячись на оголошений режим перемир'я, Росія стягує зброю бойовикам так званих "ЛНР" і "ДНР", у яких на озброєнні вже стоять сотні танків, гармат, мінометів і реактивних систем залпового вогню. Про це йдеться в офіційній заяві Міноборони від 3 серпня, передає ONLINE.UA.

"Кількість озброєння та військової техніки на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей відома: танків - 480 одиниць; бойових броньованих машин - більше 900 одиниць; гармат і гаубиць - близько 450 одиниць; мінометів - близько 300 одиниць; реактивних систем залпового вогню - близько 210 ; засобів протиповітряної оборони - близько 700; протитанкових засобів - близько 450 ", - уточнили в Міноборони України.

В оборонному відомстві нагадали Кремлю, що Україна, згідно з міжнародними договорами, отримує технічну допомогу від держав-партнерів. А російське озброєння було завезено в Україну через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави і направлено на підтримку бойовиків ОРДЛО.

"Якщо Росія хоче збільшити поставки зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію і підтримку терористичної діяльності на рівні держави", - попередили в Міноборони.

Як відомо, з 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи. Однак проросійські сили відразу ж його порушили, у чому, за традицією, звинуватили українських воїнів.

За останню добу бойовики, підтримувані Росією, зробили два провокаційних постріли . З автоматичного станкового гранатомета вони вели вогонь поблизу населеного пункту Південне, а через 15 хвилин така ж провокація була проведена неподалік Красногоровки.

"Розуміючи справжні підступні наміри і провокаційну тактику ворога українські воїни на дії противника вогонь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед наших захисників немає", - йдеться в свобдке штабу ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ОБСЄ б'є на сполох через порушення перемир'я на Донбасі, на які йдуть бойовики ОРДЛО. Тільки за перші кілька днів режиму тиші СММ зафіксувала 123 порушення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?