У Путіна поставили термінові вимоги Білорусі - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поставили термінові вимоги Білорусі - що відбувається

У Путіна поставили термінові вимоги Білорусі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Росії викликало "на килим" білоруського посла Володимира Семашка з приводу затримання групи найманців під Мінськом. Російська сторона наголосила — усіх їх необхідно звільнити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство.

В МЗС РФ виклик назвали "ґрунтовною розмовою про стан і перспективи двосторонніх російсько-білоруських відносин". Затримання 33 "вагнерівців" стало головним питанням.

"З російського боку було заявлено, що арешт російських громадян, досконалий під безпідставним і надуманим приводом, не відповідає духу братських союзницьких відносин між двома країнами та народами. Росія ніколи не втручалася й не збирається втручатися у внутрішні процеси інших держав, тим більше в Білорусії, яка є нашим найближчим другом і союзником", - стверджують дипломати.

Також у Кремлі вимагають з білоруської сторони об'єктивного розслідування щодо усіх обставин інциденту, який повинен звершитися звільненням росіян.

Нагадаємо, білоруські силовики затримали найманців 29 липня неподалік від Мінська. На туристичній базі перебували 33 особи, яких білоруська влада назвала кремлівськими найманцями.

Офіційний Мінськ заявив, що угрупування готувалося дестабілізувати країну напередодні виборів. Загалом група складалася з 200 бойовиків, яких наразі нібито шукають. Пізніше російська влада відреагує — ці "росіяни" просто транзитом їхали через Білорусь в іншу країну.

Пізніше з'ясувалося, що окремі особи воювали проти України на Донбасі. З цього приводу МЗС Білорусі навіть встановило контакт з цього приводу з Києвом. Українська сторона наголосила на намірах створити запит про екстрадицію.

Як повідомляв ONLINE.UA, консул посольства РФ в Білорусії Кирило Плетньов в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" виступив з новою цинічною заявою, яка шокувала весь світ. Він почав публічно стверджувати, що затримані в Білорусі бойовики із приватної російської армії прямували до Венесуели.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?