Маск нарешті розкрив таємницю загадкових чіпів для людей - що він задумав
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск нарешті розкрив таємницю загадкових чіпів для людей - що він задумав

Маск нарешті розкрив таємницю загадкових чіпів для людей - що він задумав
Джерело:  online.ua

Американський мільярдер і винахідник Ілон Маск нарешті розсекретив загадкові чіпи для людей, які створює його компанія Neuralink. Він зізнався, що головною його метою впровадження чіпів в головний мозок людей є налагодження прямого зв'язку між комп'ютером і мозком людини. Наприклад, чіповані люди зможуть слухати музику прямо в голові. За словами Маска, чіп будуть імплантувати в мозок за допомогою мікро-робота, а спеціальні нитки будуть допомагати пристрою зчитувати інформацію з мозку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Independent.

Маск також розповів про те, що мозкові чіпи, які розробляє його стартап, дозволять людям чути звуки за межами звичних частот. Також ці чіпи зможуть допомогти людям з пошкодженнями головного мозку відновити рухливість кінцівок.

Презентацію мозкових чіпів Маск планує провести 28 серпня поточного року. На ній він більш детально розповість про свою нову технологію.

Як відомо, раніше Маск повідомляв, що його чіпи зможуть контролювати рівень гормонів у людей, а також знімати тривогу і посилювати концентрацію мозку на важливих роздумах. Пристрій також дозволить користувачеві стимулювати вивільнення окситоцину, серотоніну та інших хімічних речовин.

Виробництво чіпів Маск планує завершити протягом року. За планом Маску, імплант буде встановлюватися під кістки черепа, а з мозком з'єднуватися за допомогою електродів. Після цієї процедури він зможе виконувати функції людського органа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Маск провів першу публічну презентацію технології підключення людського мозку до комп'ютера за допомогою чіпа для читання думок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?