США готують новий антиросійський випад - що задумав Пентагон
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують новий антиросійський випад - що задумав Пентагон

США готують новий антиросійський випад - що задумав Пентагон
Джерело:  online.ua

Представники командування Сполучених Штатів і Польщі провели важливі переговори про військову співпрацю. Вашингтон спрямує до східноєвропейської країни додаткові сили. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра оборони Марка Еспера.

За його словами, додаткові сили сягатимуть тисячу військовослужбовців.

"Сполучені Штати та Польща завершили переговори щодо Угоди про посилене оборонне співробітництво (EDCA), розвиваючи нашу чинну спывпрацю в галузі безпеки та зміцнюючи наше давнє оборонне партнерство", - оголосив керівник Пентагону.

Еспер пояснив, EDCA - це підвищення ротаційної присутності, що позитивно вплине на передові елементи штабу V корпусу армії та штабу дивізії, спостереження й розвідку, інфраструктуру.

Наразі на території Польщі перебувають до 4,5 тисячі військовослужбовців зі Сполучених Штатів.

"Поряд з нещодавно оголошеними змінами в позиції європейських стратегічних сил, EDCA посилить стримування Росії, зміцнить НАТО, заспокоїть наших союзників, а наша передова присутність в Польщі на східному фланзі НАТО підвищить нашу стратегічну й оперативну гнучкість", - підкреслив Еспер.

Слід нагадати, США планують у майбутньому скоротити військову присутність в Німеччині.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський глава Дональд Трамп знову зробив чергову величезну помилку і зіграв на руку главі Кремля Володимира Путіна. Цей політичний провал може коштувати великої ціни, в першу чергу для безпеки Америки, шкоду для якої доведеться виправляти довгі роки.

Політичний аналітик Нік Робертсон вважає особливо важкою помилкою Трампа рішення про передислокацію військ Європейського командування з Німеччини, яке президент США прийняв за кілька секунд, не замислюючись про наслідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?