Її може ніколи не бути - науковці озвучили несподіване попередження щодо COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Її може ніколи не бути - науковці озвучили несподіване попередження щодо COVID-19

Її може ніколи не бути - науковці озвучили несподіване попередження щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус звернув увагу на те, що станом на сьогодні у світі проходять розробки вакцини проти коронавірусу. Проте наразі невідомо, чи одна з них стане справді ефективною у боротьбі зі збудником COVID-19, і це, за словами посадовця, важливо розуміти. Гебреісус наголосив, що від початку пандемії світ домігся значних результатів в дослідженні і визначенні методів лікування пацієнтів з серйозними формами перебігу COVID-19. Про це він повідомив під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Кілька вакцин нині знаходяться на третьому етапі клінічних випробувань, і ми все ще сподіваємося отримати низку ефективних вакцин, які можуть допомогти запобігти зараженню людей. Однак на цей час "срібної кулі" немає, і, можливо, її ніколи не буде", - підкреслив очільник ВООЗ.

За його словами, світ для стримання захворювання має дотримуватися карантинних обмежень.

"Тестування, ізоляція і лікування пацієнтів, відстеження та ізоляція контактів. Для окремих людей мова йде про дотримання фізичної дистанції, носіння маски, регулярної дезінфекції рук і безпечний кашель на відстані від оточення", – зазначив Тедрос Аданом Гебреісус.

Варто звернути увагу на те, що попри відсутність вакцини проти коронавірусу у світі одні з найзаможніших країн вже "зарезервували" чималу кількість доз. Після того, як вакцину можна буде масово застосовувати, ймовірно, що низка "бідних" країн опиняться "останніми у черзі". Іноземні експерти підрахували, що на 7,8 мільярда осіб доз може не вистачити. Однак український лідер Володимир Зеленський впевнено заявляє, що наша країна повинна бути однією з перших, хто отримає вакцину від коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, іноземні вчені неочікувано для всіх заявили про новий метод лікування коронавірусу, який знижує ризик виникнення ускладнення у випадку інфікування SARS-CoV-2. За словами науковців, новий препарат вже довів свою ефективність, його встигли випробувати у Великій Британії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?