Ми вже готуємося - МОЗ екстрено звернулося до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вже готуємося - МОЗ екстрено звернулося до усіх українців

Ми вже готуємося - МОЗ екстрено звернулося до усіх українців
Джерело:  online.ua

Заступник міністр охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 4 серпня невідкладно звернувся до усіх українських громадян - він звернув увагу на те, що у Міністерстві охорони здоров’я готуються до другої хвилі поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні. За його словами, вона розпочнеться уже в жовтні. Ляшко наголосив, що країна повинна бути готовою до збільшення кількості випадків. В МОЗ прогнозують що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону на грип і ГРВІ, з жовтня до квітня, передає ONLINE.UA.

"Ми бачимо, що тенденції поширення коронавірусної хвороби у світі не є позитивними, і сьогодні в Європі розпочинається друга хвиля. Починається зростання випадків коронавірусної хвороби у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії... Міністром охорони здоров’я підготовлено доручення обласним державним адміністраціям (з тим, щоб): підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення грипу і коронавірусної хвороби, поєднання цих інфекцій. Ми повинні бути готові. Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному ліжковому фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки в нас є час", - наголосив Віктор Ляшко.

За словами представника МОЗ, поки система охорони здоров’я з лікарнями першої хвилі і другої хвилі справляється з навантаженням, однак вже прогнозується збільшення кількості випадків COVID. Відомство закликає дотримуватися протиепідемічних заходів, вакцинуватися від інфекційних хвороб і виконувати всі обмеження, які стосуються тієї чи іншої зони на території нашої держави. Окрім того, Віктор Ляшко закликав українських громадян вакцинуватися від грипу, щоб уникнути коінфекцій і одночасного перенесення грипу та коронавірусної хвороби, а також щоб полегшити роботу медикам.

"ВООЗ уже визначила штами грипу на прийдешній сезон", - підкреслив представник МОЗ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні невпинно зростає — у вівторок, 4 серпня, зафіксували 1061 новий випадок зараження. Детальну статистику можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?