Команда Меркель неочікувано кинулася на допомогу Путіну - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель неочікувано кинулася на допомогу Путіну - що відбувається

Команда Меркель неочікувано кинулася на допомогу Путіну - що відбувається
Джерело:  online.ua

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель уже вкотре робить все можливе і неможливе, щоб захистити російський газопровід Північний потік-2 від санкцій з боку інших країн та таким чином допомогти главі Кремля Володимиру Путіну. Так, цього разу стало відомо, що офіційний Берлін має намір влаштувати перемовини із США щодо санкцій стосовно ПП-2 - німецька влада хоче відговорити Вашингтон від нового удару по Кремлю. Цю інформацію вже підтвердив очільник Міністерства економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайєр. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство DPA.

"Ми як і раніше сподіваємося на те, що справа не дійде до цих санкцій. Ми в будь-який час готові до переговорів, щоб не допустити ескалації", - підкреслив член команди Меркель.

На переконання Альтмайєра, причин для вжиття Вашингтоном обмежувальних заходів проти учасників проекту немає: транзит газу через Україну забезпечений, а на півночі Німеччини будуються термінали для прийому СПГ зі США з метою диверсифікувати поставки палива.

"В іншому я сподіваюся і очікую, що всі сторони будуть дотримуватися норм міжнародного права", - зазначив німецький чиновник.

Що важливо розуміти, Держдеп включив Північний потік-2 і Турецький потік в список проектів, на які поширюються санкції закону США про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який починається з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій стосовно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання суден, що здійснюють будівництво газопроводів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 28 липня стало відомо, що компанія Nord Stream 2 AG, що є оператором будівництва газопроводу Північний потік-2 подала апеляцію на рішення Суду ЄС щодо роботи трубопроводу в рамках Газової директиви ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?