Все вкрали - люди Путіна вляпалися в резонансний міжнародний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Все вкрали - люди Путіна вляпалися в резонансний міжнародний скандал

Все вкрали - люди Путіна вляпалися в резонансний міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися нову шокуючу інофрмацію про дії комнади російського президента Володимира Путіна. Агентство Reuters, з посиланням на свої анонімні джерела, заявило про те, що секретні документи, які стосуються торгівлі між США і Великою Британією, витік яких стався напередодні британських виборів у 2019 році, були вкрадені російськими хакерами з електронної пошти колишнього міністра торгівлі Ліама Фокса. За словами джерел, хакери отримували доступ до акаунту кілька разів в період з 12 липня по 21 жовтня минулого року. Варто звернути увагу на те, що зараз вже проводиться розслідування - яку російську групу або організацію вважають відповідальними, не повідомляється, але хакерська атака мала ознаки операції, яка спонсорувалася людьми Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Серед вкраденої інформації було шість траншів документів, що детально описують британські торгові переговори з США. Джерела повідомили, що поштовий акаунт був зламаний за допомогою так званого "фішингового" повідомлення, через яке хакери отримали пароль і дані для входу в систему. Джерела стверджують, що неясно, чи були хакери, які викрали торгові документи, тими ж людьми, які пізніше злили їх в інтернет", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, очільник МЗС Британії Домінік Рааб підтвердив інформацію про втручання минулого місяця, наголосивши, що "російські актори" прагнули втрутитися у вибори "за допомогою онлайн-розповсюдження незаконно отриманих урядових документів". Поки не уточнюється, які облікові записи Фокса були зламані і коли це вперше сталося. Не ясно, чи був Фокс, який все ще є членом парламенту, міністром у той час.

"Ведеться кримінальне розслідування з приводу того, як були отримані документи, і було б недоречно коментувати далі... уряд має у своєму розпорядженні дуже надійні системами для захисту ІТ-систем посадових осіб і персоналу", - заявили британські політики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ЄС ввела режим санкцій за кібератаки, підтримавши рішення про замороження активів ГРУ РФ, а також розвідок Китаю та Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?