Ми стоїмо перед катастрофою - в ООН б'ють на сполох через нову загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми стоїмо перед катастрофою - в ООН б'ють на сполох через нову загрозу

Ми стоїмо перед катастрофою - в ООН б'ють на сполох через нову загрозу
Джерело:  online.ua

Глобальна епідемія коронавірусу COVID-19 завдала нищівного удару по світовій економіці. Водночас Організація Об'єднаних Націй звернула увагу на катастрофічні наслідки з гуманітарного боку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За словами генерального секретаря Антоніу Гутерріша, студенти й школярі не змогли займатися власною освітою щонайменше у 160 країнах світу. Очевидною причиною став жорсткий карантин, завдяки якому влада намагалася стримати поширення інфекції.

Проблеми з навчальним процесом торкнулися близько мільярда людей. Це — найбільше порушення освіти за людську історію.

"Тепер ми стоїмо перед катастрофою поколінь, яка може розтратити чисельний людський потенціал, підірвати десятиріччя прогресу й посилити вкорінену нерівність", - зауважив Гутерріш.

Він пояснив, повернення школярів та студентів за парти в освітні заклади повинно стати пріоритетом після того, як пандемія опиниться під контролем. Звичайно, для того необхідно встановити жорсткі правила безпеки й відстежувати їх дотримання.

Також вирішувати проблеми, згідно з заявою генсека ООН, необхідно шляхом прямого діалогу поміж педагогами, адміністрацією, батьками й опікунами.

Нагадаємо, карантин багато світових країн почали вводити на межі зими й весни 2020 року. З початку пандемії на планеті встановили понад 18,2 мільйона діагнозів COVID-19.

Через карантинні обмеження зірвався навчальний процес у школах у звичному форматі, масові заходи — культурні та спортивні, зупинили роботу заклади громадського харчування та розваг. Лише наприкінці весни режим послабили.

Тим часом глобальна епідемія прискорює оберти.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий навчальний рік в Україні почнеться з 1 вересня і влада країни впевнена, що піти в школу зможуть майже всі учні, крім тих, хто живе в регіонах, включених в "червону" зону. Уряд поки розробляє три сценарії навчання в Україні в новому навчальному 2020-2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?