Лукашенко виступив з гучними претензіями до путінського режиму- що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко виступив з гучними претензіями до путінського режиму- що сталося

Лукашенко виступив з гучними претензіями до путінського режиму- що сталося
Джерело:  online.ua

Білорусь втратила приголомшливі суми грошей внаслідок так званих "нафтових розбірок" з Росією. Президент республіки Олександр Лукашенко публічно дорікнув цим під час Послання білоруському народу й Національному зібранню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами білоруського лідера, його країна втратила щонайменше півтора мільярда рублів — це близько 600 мільйонів доларів США. Водночас він суперечливо додав, що Москва завжди лишатиметься близькою для Мінська.

"Росія завжди була, є й буде нашим найближчим союзником, хто б не був при владі в Білорусі або в Росії. Це непереборний фактор, це глибоко всередині наших народів. Навіть попри те, що братські відносини з нами поміняла на "партнерські". Даремно", - стверджує Лукашенко.

Також він зауважив, Білорусь зазнала втрат від торговельних війн, несправедливих цін, дорогих кредитів. Сума державних збитків сягнула 9,5 мільярда доларів.

"Підсумки поточного періоду показали, що висока зовнішня залежність від однієї-двох країн ставить нас в уразливе становище. Через торгових воєн, несправедливих цін, дорогих кредитів країна втратила 9,5 мільярда доларів економічного зростання за п'ять років. А це — пенсії, стипендії, зарплати бюджетників, підтримка сімей", - наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, незабаром білоруси обиратимуть нового президента. Градус нагріву політичних перегонів наближується до свого піку напередодні дня голосування - 9 серпня.

Лукашенко під час виступу прямо агітує не підтримувати опозицію, оскільки вона обіцяє країна дуже багато, а здатна виконати вкрай мало. Водночас сам він робить заяви про подвоєння середніх зарплат у наступні 5 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, відомий громадянський діяч та підприємець Валерій Цепкало, якого ЦВК Білорусі не зареєструвала кандидатом у президенти, публічно звинуватив чинного білоруського лідера Олександра Лукашенка у тому, що він усіма можливими способами намагається спровокувати початок "майдану" в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?