Ми вже домовилися - влада потішила українців прекрасною новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вже домовилися - влада потішила українців прекрасною новиною

Ми вже домовилися - влада потішила українців прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба поділився з українськими громадянами чудовою новиною - він офіційно повідомив про те, що Україна та Молдова нарешті змогли домовитися відновити двосторонні консультації для вирішення проблемних питань між двома країнами. Про український дипломат розповів під час брифінгу з молдовським колегою Олегом Цулею, який відбувся 4 серпня, передає ONLINE.UA.

"Я дуже радий, що нам вдалося домовитися відновити, я би навіть сказав реанімувати засідання і консультації, присвячені вирішенню проблемних питань в наших відносинах, насамперед щодо пакетної домовленості, яка стосується Дніпровської ГЕС, питань дороги Одеса-Рені", - наголосив очільник МЗС Україну.

Його колега з Молдови звернув увагу на те, що основою для двосторонніх відносин залишається спільний євроінтеграційний вектор.

"Підписавши план двосторонніх міжміністерських консультацій на 2021-2022 роки, ми надали ще один сигнал наших намірів поглибити українсько-молдовські відносини. Документ передбачає систематичні контакти експертів на всіх рівнях", - зазначив Олег Цуля.

Окрім того, він підкреслив, що двосторонні торгівельні відносини потребують активізації, і заявив, що запропонував скликати міжурядове засідання з питань торгівельно-економічного співробітництва в Кишиневі. За словами Цулі, він окремо обговорив з Кулебою безпекові питання, в тому числі ситуацію на Донбасі та в Криму.

"Молдова незмінно продовжує підтримувати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Я також подякував Україні за надану Молдові підтримку у контексті визначення деяких рішень в процесі Придністровського врегулювання", - додав Олег Цуля.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник очільника МЗС Євген Єнін поділився важливою новиною з українцями — він заявив, що у Києві завершилися переговори Афганістану, Великої Британії, Канади, Швеції та України з представниками Ірану у справі про збиття українського літака МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?