У МОЗ пояснили, як регіони виходитимуть з червоної зони - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, як регіони виходитимуть з червоної зони - що варто знати

У МОЗ пояснили, як регіони виходитимуть з червоної зони - що варто знати
Джерело:  online.ua

З 1 серпня в Україні ввели новий режим адаптивного карантину, який розподіляє регіони за кількома зонами. Головний санлікар Віктор Ляшко пояснив, як окремі райони виходитимуть з найбільш суворої "червоної зони". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 4 серпня.

За словами посадовця, існують 4 показники, за якими визначають епідемічну ситуацію. У цьому переліку:

  • заповненість ліжок;

  • кількість тестувань;

  • частка позитивних тестів на COVID-19;

  • показники динаміки зростання кількості випадків за тиждень (у порівнянні з попереднім).

"Якщо область 5 днів поспіль не відповідає національним критеріям: або є перевищення, або, навпаки, зниження по певних критеріях, ця область відноситься до зони, яка потім розкладається на адміністративно-територіальні одиниці, в яких розраховується вплив і внесок кожної адміністративно-територіальні одиниці в загальну невідповідність цим критеріям", - пояснив Ляшко.

Він додав, відповідно до внеску, в залежності від відсоткового значення, регіони розподіляють поміж "зеленої", "жовтої", "помаранчевої", "червоної" зон.

"З червоної зони можна вийти, якщо 3 дні поспіль область, на рівні всієї області, відповідає вимогам національних показників... Для того, щоб область дотримувалася цих показників, потрібно робити те, що прописано в постанові Кабінету міністрів України, — проводити і дотримуватися обмежувальних протиепідемічних заходів, які чітко визначені", - додав санлікар.

Станом на ранок у вівторок, 4 серпня, в Україні підтвердили 74 219 випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцину проти коронавірусу COVID-19 розробляють водночас за кількома проєктами. Україна може претендувати на препарат вже на початку 2021 року, якщо зареєструється офіційно. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?