Білорусь оголосила термінові військові збори на кордоні з РФ - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Білорусь оголосила термінові військові збори на кордоні з РФ - у чому річ

Білорусь оголосила термінові військові збори на кордоні з РФ - у чому річ
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Білорусі неочікувано для всіх заявило про проведення військових зборів у Вітебській області. Варто звернути увагу на те, що вона саме розташована на кордоні з Росією. Згідно з останніми даними, збори стартують вже 11 серпня. Що цікаво, попри посилений контроль на кордонах Білорусі після затримання російських найманців ПВК "Вагнера", у Міноборони Білорусі продовжують стверджувати, що збори не є терміновими, а мають плановий характер. Цю інформацію вже підтвердила речниця Міноборони країни Наталія Гаврусик, інформує ONLINE.UA з посиланням на російське інформагентство ТАСС.

"Підготовка військово-навчального резерву на зборах – це процес, який у збройних силах йде безперервно. Військовозобов'язані постійно призиваються на збори різної тривалості протягом року", - заявила прессекретарка білоруського відомства.

За її словами, планові збори проходять і в серпні. Зокрема, у Вітебській області вони розпочнуться 11 серпня.

Як відомо, 29 липня в Білорусі затримали понад три десятки іноземних громадян. Вони виявилися бойовиками ПВК "Вагнера". Варто звернути увагу на те, що прибули найманці з Росії й жили в санаторії "Белорусочка" під Мінськом.

На думку команди Олександра Лукашенка, головною ціллю російських бойовиків була дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії президента. Зокрема, їх підозрюють у підготовці теракту. Окрім того, російських найманців пов’язують з опонентами Лукашенка Тихановським і Сташевським. Варто звернути увагу на те, що імена багатьох із затриманих вагнерівців є в українській базі "Миротворець". Тобто вони є учасниками війни на Донбасі з боку проросійських сил. РНБО України планує добиватися екстрадиції бойовиків групи "Вагнер" в Україну. У СБУ вже підтвердили ці плани.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий громадянський діяч та підприємець Валерій Цепкало, якого ЦВК Білорусі не зареєструвала кандидатом у президенти, публічно звинуватив чинного білоруського лідера Олександра Лукашенка у тому, що він усіма можливими способами намагається с провокувати початок "майдану" в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?