Буде палахкотати - Лукашенко шокував відвертою заявою про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Буде палахкотати - Лукашенко шокував відвертою заявою про Росію

Буде палахкотати - Лукашенко шокував відвертою заявою про Росію
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко пригрозив Росії масивною дестабілізацією по всій країні. Він додав, такий сценарій ймовірний у разі відповідних інцидентів у його республіці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Послання до народу.

"Буде палахкотати так, що до Владивостока буде важко", - підкреслив Лукашенко.

За його словами, російські найманці, який нещодавно затримали в Білорусі, не збиралися прямувати в інші країни. "Вагнерівців" навмисно відправили до сусідньої держави напередодні президентських виборів 9 серпня.

"Це дуже небезпечний та потужний сигнал. Це все брехня — про Стамбул, про Венесуелу, про Африку й Лівію — це все брехня. Ці люди, вони дали свідчення, були спрямовані спеціально в Білорусь. Команда була — чекати", - наголосив Лукашенко.

Президент РБ стверджує, що найманці "розповіли все". Квитки до Стамбулу ті придбали для прикриття. Проти Білорусі "кинуті мільярдні ресурси, новітні технології", резюмував він.

Нагадаємо, групу з 33 осіб затримали на туристичній базі неподалік від Мінська. Російська сторона спростувала, що вони — найманці, близькі до Кремля. МЗС РФ та дипломати наполягають, що "росіяни" скористалися Білоруссю як транзитом — намагалися потрапити в інші країни.

Пізніше з'ясувалося, що кілька найманців брали участь у війні на Донбасі з боку агресора. Українська сторона планує офіційно запитати Мінськ про їхню екстрадицію, враховуючи тяжкість злочинів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Білорусь втратила приголомшливі суми грошей внаслідок так званих "нафтових розбірок" з Росією. Президент республіки Олександр Лукашенко публічно дорікнув цим і додав, сума збитків сягає 600 мільйонів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?