Це сталося: Путін отримав новий козир проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це сталося: Путін отримав новий козир проти України

Це сталося: Путін отримав новий козир проти України
Джерело:  online.ua

4 серпня справдилися найгірші очікування української влади - офіційно стало відомо, що в Данії апеляційний суд не отримав скарг щодо рішення, яке дозволяє росіянам добудувати Північний потік-2. Таким чином компанія Nord Streem 2 AG та команда російського президента Володимира Путіна можуть продовжити будівництво скандального газопроводу. Що важливо розуміти, щоб роботи зупинили - мало бути оскарження рішення, яке б заборонило використовувати судна з якорями в районі острова Борнхольм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "ТАСС".

"Данська апеляційна рада з питань енергетики не отримувала ніяких апеляцій на рішення, яке дозволить Nord Stream 2 AG використовувати судна з якорями", - заявила представниця ради Клара Агнес Тролле Міккелсен.

Варто звернути увагу на те, що частина Балтійського моря неподалік острова Борнхольм після Другої світової війни була одним з найбільших "кладовищ" зброї й вибухівки - це означає, що використовувати судна з якорями там може бути небезпечним.

"Водночас це необхідно для прокладання газопроводу, а відтак на це був потрібен був дозвіл місцевої влади", - йдеться в повідомленні.

Як уже зазначалося раніше, РФ будує газопровід Північний потік-2 до Німеччини в обхід України. Варто звернути увагу на те, що він проходитиме через Балтійське море територіями Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. Поки будівництво заморозили, однак у разі його завершення команда Володимира Путіна зможе отримати можливість постачати весь свій газ через Балтійське море до Європи, і не користуючись послугами української газотранспортної системи. Офіційний Київ побоюється після запуску Північного потоку-2 РФ взагалі може відмовитися від української труби, транзит якою приносить бюджету приблизно 3 мільярди доларів щорічно. Що важливо розуміти, будівництво газопроводу завершено на більше, ніж 90%. Однак РФ не може добудувати його через санкції США проти фірм, які беруть участь в укладанні Північного потоку-2.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Ангели Меркель неочікувано кинулася на допомогу Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?