Ніколи цього не буде - Лукашенко виступив зі скандальною заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніколи цього не буде - Лукашенко виступив зі скандальною заявою про Україну

Ніколи цього не буде - Лукашенко виступив зі скандальною заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко, здається, ні дня не може прожити без неоднозначних заяв про міжнародних партнерів своєї країни - цього разу під гарячу руку потрапила команда глави держави Володимира Зеленського. Президент Білорусі публічно розніс вщент земельну реформу в Україні, а також звернув увагу на те, що не бачить необхідності в приватизації земель. Окрім того, український ринок Олександр Лукашенко назвав помилкою і породженням нелегального бізнесу. Свою позицію щодо цього питання білоруський лідер озвучив в посланні народу і Національним зборам. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "БелТА".

Також Олександр Лукашенко не забув нагадати про те, що століттями для Білорусі сільське господарство було візитною карткою країни.

"Ми будемо використовувати різні варіанти, але ніколи не підемо на приватизацію земель сільськогосподарського призначення. В цьому просто немає ніякої необхідності. Будь-якому охочому пропонується оренда. Іди працюй. А різати землю на шматки і роздавати окремим ділкам за безцінь ніхто не дасть", - заявив чинний президент перед виборами в Білорусі.

Земельний закон Лукашенко назвав "чужою помилкою".

"Навіщо нам повторювати чужі помилки, породжувати нелегальний ринок землі і ростити кримінал?" – додав він.

Варто звернути увагу на те, що законопроєкт  2178-10 про відкриття ринку землі в Україні парламент ухвалив на позачерговому засіданні 31 березня 2020 року. Це рішення підтримали 259 народних обранців. Що важливо розуміти, уже з наступного року землю зможуть купувати лише фізичні особи і не більше 100 гектарів в одні руки.

Окрім того, напередодні виборів, які відбудуться в Білорусі 9 серпня, Олександр Лукашенко не вигадав нічого кращого, ніж почати залякувати своїх громадян та навіть почав погрожувати, що буде змушений залучити збройні сили для наведення громадського порядку в країні. Скандальний політик почав лякати своїх громадян так званим "українським сценарієм". Мовляв, країну охопить хвиля протестів та майданів. Варто зазначити, що саме ці залякування допомогли Лукашенку виграти президентські вибори 5 років тому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін приготував для Білорусі після падіння режиму Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?