Новий адаптивний карантин - в якій зоні опиниться Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий адаптивний карантин - в якій зоні опиниться Київ

Новий адаптивний карантин - в якій зоні опиниться Київ
Джерело:  rbc.ua

1 серпня стало для України днем введення нового карантинного режиму. Кілька значних міст потрапили у так звану "червону зону", однак не Київ — той залишиться в "зеленій" наступними тижнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

З відповідною оцінкою виступив Олег Рубан — керівник управління Держпродспоживслужби столиці. За його словами, навіть після наступного перегляду, який планують 7 серпня, місто відповідатиме критеріям "зеленої зони".

"Поки що ситуація така, що в межах показників очікується, що Київ залишиться в "зеленій" зоні. Точно будемо знати в п'ятницю", - пояснив експерт.

Слід нагадати, станом на ранок у вівторок, 4 серпня, в Києві виявили 8 662 випадки COVID-19. З них активними залишаються 5 480.

"Кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилась за минулу добу ще на 108 людей. Троє хворих померли. Усього коронавірус забрав життя 138 киян. На сьогодні в столиці вже 8662 підтверджених випадки захворювання на COVID-19", - оголосив під час брифінгу мер Віталій Кличко.

Новий режим адаптивного карантину став чинним по всій країні з 1 серпня. Він передбачає розподіл регіонів за чотирма зонами відповідно до епідемічних показників. Ці дані оновлятимуться щотижня.

Кілька міст вже виступили проти жорстких обмежень, які передбачає внесення до "червоної зони". Міська влада Луцька й Тернополя закликала переглянути правила, оскільки вважає неприйнятним зупинку громадського транспорту й закриття закладів.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санлікар Віктор Ляшко пояснив, як окремі райони виходитимуть з найбільш суворої "червоної зони". За словами посадовця, існують 4 показники, за якими визначають епідемічну ситуацію.

Це — заповненість ліжок, кількість тестувань, частка позитивних тестів на COVID-19, динаміка зростання кількості випадків за тиждень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?