Великий спалах - в ЄС шокували заявою про другу хвилю COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Великий спалах - в ЄС шокували заявою про другу хвилю COVID-19

Великий спалах - в ЄС шокували заявою про другу хвилю COVID-19
Джерело:  online.ua

На території Естонії почалася друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19. З відповідною заявою виступили представники департаменту здоров'я, ґрунтуючись на свіжих даних із захворюваності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Postimees.

"Тим часом вельми незначна кількість випадків знову має тенденцію до зростання, у нас великий спалах", - цитує видання речницю департаменту Ейке Кінгсепп.

За її словами, наразі естонська влада почала обговорення щодо ймовірного посилення карантину.

Згідно з останніми даними, Естонія посідає 126-ту позицію за рівнем захворюваності COVID-19 у світі. Від початку пандемії там виявили 2 091 випадок. За добу 3 серпня нових - 11. Відомо про 63 смертельні інциденти й 1 937 тих, хто одужав.

Також схожу заяву зробили в Німеччині. Відповідно до інформації німецького об'єднання лікарів Marburger Bund, друга хвиля у країні почалася, хоча вона не настільки потужна у порівнянні з першою, що була навесні.

За добу 3 серпня на території ФРН підтвердили 879 нових хворих. Від початку епідемії там встановили понад 211 тисяч діагнозів. Кількість летальних випадків сягнула 9 156.

Нагадаємо, по всій планеті ввели карантинні обмеження для зупинки розповсюдження нової інфекції. Обмеження тривають здебільшого з кінця зими чи початку весни. Через кілька тижнів їх почали послаблювати, однак наразі немає країни, яка б повністю відмовилася від такого режиму.

Загальна кількість випадків COVID-19 вже у вівторок, 4 серпня, сягнула понад 18,2 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус звернув увагу на те, що станом на сьогодні у світі проходять розробки вакцин проти коронавірусу. Проте наразі невідомо, чи одна з них стане справді ефективною у боротьбі зі збудником COVID-19, і це, за словами посадовця, важливо розуміти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?