У Путіна зухвало відповіли на погрози Лукашенка - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зухвало відповіли на погрози Лукашенка - перші подробиці

У Путіна зухвало відповіли на погрози Лукашенка - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Нещодавно білоруський лідер Олександр Лукашенко шокував світ новою офіційною заявою - він розповів про те, що бойовики ПВК "Вагнера", яких затримали 29 липня в Білорусі, в усьому зізналися: їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок. Окрім того, чинний президент країни звернувся до команди очільника Кремля Володимира Путіна та наголосив, що не збирається терпіти подібних витівок з їхнього боку. Офіційна Москва не забарилася з відповіддю на погрози Олександра Лукашенка - офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що вина 33 затриманих росіян у Білорусі нічим не доведена. Окрім того, вона додала, що Кремль бойовиків ПВК "Вагнера" в образу не дасть. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Що стосується затриманих в Білорусі російських громадян, вина яких нічим не доведена, і того спектаклю, який навколо цього влаштували, то ми їх в образу не дамо, і в Мінську це прекрасно знають", - заявила скандальна російська дипломатка.

Не можна також не звернути увагу на те, що 3 серпня консул посольства РФ в Білорусії Кирил Плетньов неочікувано для всіх почав стверджувати, що затримані в Білорусі бойовики із приватної російської армії прямували до Венесуели.

"Кожен із затриманих заявив, що ціллю в’їзду у республіку був транзитний проїзд. 25 липня всі вони повинні були вилетіти з аеропорту міста Мінська в Стамбул, після чого — в третю країну. Кінцевим пунктом призначення було одна з держав в латиноамериканському регіоні. Вони (затримані – ред.) не розуміють, абсолютно не розуміють, чому їм інкримінують зв’язок з опозиційними лідерами Білорусі, прізвища яких більшість з них ніколи не чули", - заявив російський дипломат.

4 серпня стало відомо, що Міністерство оборони Білорусі неочікувано для всіх заявило про проведення військових зборів у Вітебській області. Варто звернути увагу на те, що вона розташована на кордоні з Росією. Згідно з останніми даними, збори стартують вже 11 серпня. Аналітики припускають, що рішення Мінська пов'язане із загостренням конфлікту між Лукашенком та Путіним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко відзначився новою скандальною заявою про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?