Київ обурився новим міжнародним скандалом, який торкнувся Росії - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ обурився новим міжнародним скандалом, який торкнувся Росії - що сталося

Київ обурився новим міжнародним скандалом, який торкнувся Росії - що сталося
Джерело:  online.ua

Уряд Чорногорії нещодавно почав послаблювати обмеження для стимулювання туризму й відновлення економіки. Місцева влада внесла Росію в перелік країн, громадяни яких можуть відвідувати чорногорські курорти без жодних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал RTСG.

Також у цей "зелений список" потрапив Азербайджан. За словами керівника Національної туристичної організації Желька Радака Кукавічича, це дозволить "створити певний туристичний трафік у серпні та вересні".

Протягом тогорічних вересня й серпня на чорногорських курортах зареєстрували близько пів мільйона російських туристів.

Водночас для українців відвідування Чорногорії можливо лише з певними обмеженнями. Рішення ухвалили попри те, що в Україні індекс захворюваності на COVID-19 досягає 72,8. На території Росії майже вдвічі вищий - 127,2.

Цей факт не залишили без уваги в посольстві Києва в Чорногорії.

"Я обурений тим, що Росію відразу помістили до зеленої зони. Без всяких умов, Карл! Я нагадаю, що Україна, яка з початку літа забезпечує Чорногорію найбільшою кількістю туристів, маючи наразі 13-14 авіабортів на тиждень, знаходиться в обмежених правах. Незважаючи на нашу постійну роботу, українським громадянам досі заборонено подорожі а/т, і якщо читати уважно правила, то навіть заборонено самостійні подорожі літаком, лише у складі туристичної групи. А для Росії в’їзд без додаткових умов", - наголосив консул Михайло Шматов.

Нагадаємо, станом на початок серпня країни Європи тільки-но починають оговтуватися від режиму закритих кордонів та жорсткого карантину. Українці досі не можуть в'їжджати в Євросоюз.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме виступив з неочікуваною заявою — він наголосив, що громадяни України, які порушили правила самоізоляції, і їх роботодавці повинні бути покарані за всією суворістю закону. Варто звернути увагу на те, що головною умовою в’їзду українців до Естонії був обов’язок роботодавця організувати їх самоізоляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?