Негайно: влада Естонії висунула новий ультиматум українцям
Категорія
Світ
Дата публікації

Негайно: влада Естонії висунула новий ультиматум українцям

Негайно: влада Естонії висунула новий ультиматум українцям
Джерело:  online.ua

В Естонії не вщухає гучний скандал навколо українських громадян, які проігнорували вимоги тамтешньої влади. Так, 3 серпня глава естонського МВС Март Хельме заявив, що українці, які порушили правила самоізоляції, і їх роботодавці повинні бути покарані за всією суворістю закону. Що важливо розуміти, головною умовою в’їзду українців до Естонії був обов’язок роботодавця організувати їх самоізоляцію. Однак в ході перевірки виявилося, що правила самоізоляції були порушені 46 разів. 4 серпня з окремою заявою виступив очільник МЗС Естонії Урмас Рейнсалу - він наголосив, що українські робітники, які проігнорували вимогу перебувати протягом 14 днів в самоізоляції, повинні бути негайно вислані з країни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на портал ERR.

"Іноземці, які порушили закон, повинні бути негайно вислані, а накладені штрафи слід стягнути", - вимагає Рейнсалу.

На переконання дипломата, для того, щоб кількість подібних інцидентів не збільшувалася б в геометричній прогресії, держава повинна мати можливість контролювати і карати за порушення існуючих правил. Окрім того, глава МЗС наголосив, що існує не так багато обмежень, які захищають від вірусу, тому ставитися до них слід дуже серйозно.

Варто зазначити, що під час проведеної Департаментом здоров'я і Департаментом поліції і прикордонної охорони спільної перевірки виявилося, що частина українців, які прилетіли в Таллінн 21 липня спецрейсом для подальшої роботи в Естонії, порушила правила самоізоляції. На цю скандальну ситуацію зразу ж відреагував міністр внутрішніх справ Март Хельме.

"Це безвідповідальна поведінка, оскільки вона може завдати підприємствам і всьому народу серйозної шкоди, якщо ми почнемо знову вводити обмеження. Covid-19 знову піднімає голову, і ми повинні робити все, щоб зменшити його поширення. Тому порушників правил самоізоляції слід притягнути до відповідальності", - заявив він.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МОЗ озвучило важливе попередження усім українцям щодо пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?