Це аномалія - українців попередили про нову небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Це аномалія - українців попередили про нову небезпеку

Це аномалія - українців попередили про нову небезпеку
Джерело:  online.ua

Українські експерти почали бити на сполох через нову серйозну проблему - за їхніми словами, в Карпатах за весь сніголавинний сезон 2019-2020 року не зійшло жодної лавини. Фахівці звертають увагу на те, що це аномальне явище. Про це повідомляє Facebook-сторінка сніголавинної ситуації в українських Карпатах, передає ONLINE.UA.

"У Карпатах сніголавинний сезон 2019-2020 року був аномальним за весь період спостережень за всіма параметрами: як по висоті снігового покриву, так і за температурним режимом, опадами та іншими параметрами. Протягом сніголавинного сезону не зафіксовано сходження жодної лавини", - йдеться в повідомленні.

Метеорологи опублікували звіт про сніголавинне забезпечення сезону 2019-2020 року. Згідно зі звітом, зимовий сезон в українських горах був теплим, малосніжним і короткочасним. Варто звернути увагу на те, що головною причиною відсутності лавин, крім малосніжної зими, називають заростання схилів гір чагарниковими рослинами, відсутність значних хуртовин та відлиг. Окрім того, наголошується, що за весь сезон синоптики жодного разу не оголошували IV і V рівня сніголавинної небезпеки.

Варто нагадати, що 8 червня, у розпал літа, в Україні знову випав сніг - погода зіпсувалася у Львівській області. Там два села, Гребенів та Коростів, засипало градом і снігом. Місцеві жителі не приховували, що шоковані вибриками погоди. Вони скаржаться, що опади пошкодили фрукти і овочі, які тільки почали дозрівати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні в перший день літа випав сніг. Тоді зима не хотіла йти з високогір’я Карпат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?