Що відбувається на Донбасі - штаб ООС розкрив невтішні деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Що відбувається на Донбасі - штаб ООС розкрив невтішні деталі

Що відбувається на Донбасі - штаб ООС розкрив невтішні деталі
Джерело:  online.ua

Новий режим припинення вогню на Донбасі чинний з 27 липня, однак це не заважає окупаційним військам порушувати домовленості. Лише за день у вівторок, 4 серпня, ворог здійснив три провокації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на зведення пресцентру Операції Об'єднаних сил у Facebook.

За даними української сторони, бійці ЗСУ напоготові до відповіді, ситуація залишається під контролем.

"Від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських підрозділів у районі проведення операції, зафіксовано 3 обстріли з боку противника. Зокрема, по одному провокативному пострілу з гранатомета ворог здійснив біля населених пунктів Піски, Майорське та Луганське", - наголосили у штабі.

Жоден військовослужбовець не отримав поранень від поодиноких обстрілів. Захисники України дотримуються домовленостей та не відкривають вогонь у відповідь на ворожі провокації., вони виконують бойові завдання.

"Зокрема, 134 невідомих вибухових предмети знайшли підрозділи ДСНС під час розмінування за заявками мешканців прифронтових населених пунктів Донбасу. Загалом за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил тільки за минулу добу було проведено розмінування площі майже три з половиною гектари", - додали у пресцентрі.

Також рятувальники, які входять до складу ООС, займаються демонтажем будинків, які пошкодили артилерійські обстріли. Протягом попередньої доби вони відновили 6 будівель.

Вогнеборці тим часом ліквідували 34 загоряння, а 26 українців отримали медичну та іншого роду допомогу на КПВВ.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційне командування на Донбасі не зацікавлено в підтриманні нового режиму тиші. Російська влада напередодні перекинула в ОРДЛО нову партію техніки й озброєння. Йдеться також про боєприпаси, пально-мастильні ресурси та іншу продукцію однозначно військового призначення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?