Перевищують показники - МОЗ терміново попередило українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Перевищують показники - МОЗ терміново попередило українців

Перевищують показники - МОЗ терміново попередило українців
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали про новий карантинний порядок в Україні та попередили про певні зміни в окремих регіонах. Позитивну тенденцію зареєстрували на Вінниччині й Тернопільщині. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова 5 серпня.

За його словами, невдовзі ці області можуть перевести до так званої "зеленої зони".

"По адаптивному карантину на сьогоднішній день ми бачимо, що Рівненська і Харківська області (одна 9 днів поспіль, інша — шість) перевищують показники по рівню захворюваності динаміки захворюваності. У той же час, Вінницька область чотири дні поспіль не перевищує чотири національні індикатори. Тернопільська область четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам і може бути переведена у "зелений" рівень епідеміологічної небезпеки", - пояснив він.

Степанов додав, рішення щодо перекласифікації областей за зонами відповідно до поточних епідемічних показників вирішуватиме спеціальна комісія. Вона збереться на планове засідання у п'ятницю, 7 серпня.

Нагадаємо, в Україні утворили чотири карантинні зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву", "червону". Остання передбачає введення найбільш жорстких обмежень, зокрема й блокування громадського транспорту, роботи закладів.

Наразі до "червоної зони" вже віднесли Луцьк і Тернопіль. Міська влада там виступила з протестом проти висновків Києва та вимагає переглянути рішення. Міськради узгодили, Що не будуть зупиняти роботу транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство інфраструктури виступило з ініціативою про зупинки пасажирських потягів у "червоних зонах" карантину. Нещодавно з цього приводу спалахнув скандал, оскільки залізниця в Тернополі й Луцьку виявилася заблокованою. Люди в потягах не могли вийти у рідних містах через раптово ухвалене рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?