Межує з геноцидом: стало відомо про безсоромні дії людей Путіна в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Межує з геноцидом: стало відомо про безсоромні дії людей Путіна в Криму

Межує з геноцидом: стало відомо про безсоромні дії людей Путіна в Криму
Джерело:  online.ua

4 серпня офіційно стало відомо, що Верховний суд Російської Федерації відмовився переглядати рішення окупаційних судів на території окупованого Криму щодо виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в Сімферополі. Представництво українського президента Володимира Зеленського в Автономній Республіці Крим звертає увагу українців та міжнародної спільноти на те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує проводити безсоромну політику держави-окупанта щодо витіснення української церкви з анексованого Криму. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву представництва України у Фейсбук.

Офіційний Київ розкритикував таке рішення, а також наголосив, що воно є втіленням політики держави-окупанта щодо витіснення Української Церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова.

"Представництво засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної Церкви України та її вірян. Рішення суду, направлене на виселення єпархії з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги, є втіленням політики держави-окупанта щодо витіснення Української Церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова. Росія хоче, щоб в Криму не було Української Церкви, важливого центру єднання українців. Представництво буде вживати всіх можливих заходів і дій для захисту Української Церкви" - заявив постійний представник українського лідера в АР Крим Антон Кориневич.

За його словами, це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму. Що важливо розуміти, формально це не є геноцидом, але межує з ним.

"Нагадаю, що рішення про виселення з храму кримські суди постановили ще влітку 2019 року. Одночасно влада РФ намагаються знести каплицю в Євпаторії. За тиждень до цього архієпископ Климент отримав вимогу від судових приставів розібрати каплицю” - розповів адвокат Сергій Заєць.

Команда Володимира Зеленського наголосила, що далі буде вживати всі можливі заходи по захисту громадян, які опинилися в окупації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кремля Володимир Путін неочікувано прилетів до окупованого Криму - уже відома ймовірна причина його візиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?