Ціна на золото продовжує бити рекорди - що важливо знати кожному
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна на золото продовжує бити рекорди - що важливо знати кожному

Ціна на золото продовжує бити рекорди - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

Іноземні фахівці звертають увагу на те, що ціна золота продовжує бити рекорди, залишаючись вище ніж 2000 доларів за унцію на торгах 5 серпня. Що важливо розуміти, дорогоцінний метал подорожчав більше ніж на 30% з початку поточного року. Окрім того, аналітики не виключають подальшого зростання його вартості. За словами експертів, привабливість золота як засобу збереження доходу збільшується на тлі перспектив більш тривалого, ніж очікувалося, відновлення економіки після кризи, зниження дохідності US Treasuries, а також геополітичної напруженості, яка також продовжує зростати. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Bloomberg.

Варто звернути увагу на те, що експерти Goldman Sachs прогнозують підйом ціни золота до 2300 доларів за унцію.

"Ґрунт для подальшого зростання вартості золота підготовлено... Попереду нас очікує подальше нарощування державами бюджетних видатків, збереження високостимулючої грошово-кредитної політики протягом декількох років, а також складне відновлення економіки", - наголосив аналітик Sprott Inc. Пол Вонг.

Як відомо, ціна золота на спотовому ринку в середу сягнула 2037,05 доларів за унцію, що на 0,9% вище за рівень закриття попередньої сесії. Окрім того, ціна піднімалася до рекордних 2039,93 доларів за унцію під час торгів. Жовтневі ф'ючерси на золото торгуються на рівні 2037,7 доларів за унцію, грудневі - 2049,4 за унцію.Також наголошується, що вартість срібла на спотовому ринку зросла на 2,3%, до 26,61118 за унцію - максимуму з 2013 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  аналітики із Goldman Sachs Group шокували міжнародну спільноту новим неочікуваним прогнозом — там наголосили, що становище долара США як світової резервної валюти знаходиться під загрозою. Фахівці стверджують, що це припущення підтверджує нещодавнє блискавичне зростання цін на золото.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?