Україна підготувала вкрай неприємний сюрприз для Путіна - про що йдеться
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна підготувала вкрай неприємний сюрприз для Путіна - про що йдеться

Україна підготувала вкрай неприємний сюрприз для Путіна - про що йдеться
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ вирішив завдати чергового удару по команді російського президента Володимира Путіна - 5 серпня офіційно стало відомо, що Кабінет міністрів нарешті схвалив вихід України з Угоди про співробітництво прикордонних військ держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав з питань науково-дослідної діяльності. Цю інформацію вже підтвердив народний обранець від "Слуги народу", представник уряду у ВР Василь Мокан у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Чергове рішення щодо виходу України зі структур СНД. Сьогодні (5 серпня – ред.) уряд ухвалив проєкт постанови "Про вихід з Угоди про співробітництво прикордонних військ держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав з питань науково-дослідної діяльності", - зазначив представник команди Володимира Зеленського.

Політик звернув увагу на те, що вихід із зазначеної угоди доцільний через збройну агресію Росії, яка є стороною Угоди. Він також нагадав, що угоду уклали 12 квітня 1996 року в Москві з метою співробітництва прикордонних військ у науково-дослідній діяльності.

"Але Україна не приєдналася до низки установчих документів у сфері прикордонної співпраці у СНД та брала участь у роботі Ради командувачів Прикордонними військами виключно як спостерігач, а тому не мала стосунку до питань розробки, прийняття та реалізації рішень, що ухвалювалися цією Радою", - пояснив Василь Мокан.

Що важливо розуміти, українська влада з 2014 року взяла курс на вихід з СНД і тоді ж перестала платити внески. Варто звернути увагу на те, що ще 6 грудня 2018 року український парламнет ухвалив проєкт закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією. 10 грудня 2018 року його підписав колишній український лідер Петро Порошенко.

23 січня 2019 року повідомлялося, що Україна вийшла з трьох угод СНД, а 30 січня ще з однієї угоди з СНД, яка суперечить принципам ринкової економіки.У липні поточного року глава держави Володимир Зеленський підписав указ про вихід України з угоди про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки держав – учасниць СНД.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про безсоромні провокації команди очільника Кремля Володимира Путіна в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?