Серед постраждалих у Бейруті є українці - розкрито нові деталі вибуху
Категорія
Події
Дата публікації

Серед постраждалих у Бейруті є українці - розкрито нові деталі вибуху

Серед постраждалих у Бейруті є українці - розкрито нові деталі вибуху
Джерело:  online.ua

Різноманітні травми внаслідок вибуху в ліванському Бейруті отримали кілька тисяч людей. Згідно з даними посольства офіційного Києва, серед них також є українці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ надзвичайного й повноважного посла Ігоря Осташа на телебаченні.

За словами дипломата, немає серйозної загрози для життя наших земляків.

"Є деякі сім'ї, які досить серйозно постраждали. Передусім, це майно — будинки, квартири. Є також незначні травми, наприклад порізи або удари. Але дуже серйозно постраждалих немає", - пояснив Осташ.

Посол наголосив, дипломатичне відомство допомагає усім, хто звертається з відповідним запитом. Поки що питання стосуються перш за все допомоги під час відновлення домівок чи квартир.

"Серйозних проблем на сьогодні, пов'язаних із загрозою життю, серед наших українців немає", - додав він.

Нагадаємо, трагічний інцидент стався в порту Бейрута ввечері у вівторок, 4 серпня. Потужний вибух потрапив на камери багатьох людей. Його було чутно й бачно за багато кілометрів від епіцентру.

Причиною вибуху стала детонація амонію нітрату, надзвичайно великі запаси якого були на території порту.

Відомо, що принаймні кількадесят людей загинули внаслідок інциденту. Лікарні міста переповнені постраждалими — і це відбувається під час пандемії COVID-19, що не вщухає у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, вибух у ліванському Бейруті потряс не тільки місто, але й весь світ. Поки держава оговтується від інциденту й розбирає руїни, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з неочікуваною заявою про допомогу. Офіційний Київ вже звернувся до ліванського уряду з приводу надзвичайної ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?