Я вам не хлопчик: член команди Зеленського виступив з неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Я вам не хлопчик: член команди Зеленського виступив з неочікуваною заявою

Я вам не хлопчик: член команди Зеленського виступив з неочікуваною заявою

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін нарешті вирішив поділитися баченням своєї ролі у Тристоронній контактній групі та в команді українського лідера Володимира Зеленського. За його словами, наразі конкретна посада для нього у ТКГ не визначена, оскільки політику поки не повідомили про це офіційно. Поки ексглава уряду не розуміє, у якій іпостасі виступатиме на переговорах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

"Те, що на язиці в інших людей, що координатор, розмови і таке інше – це мене не задовольняє, я вам не хлопчик, щоб займатися, чим хто скаже. Я чекатиму зустрічі перед тим, як почну працювати офіційно. А якщо відверто, то я вже, звичайно, веду розмови з тими людьми, на яких можна спертися", – сказав Фокін.

За словами політика, він цілком міг би бути заступником Леоніда Кравчука – нового глави української делегації, однак, як відомо, ця посада зайнята.

"Я знаю, що робити, я готовий ці дії робити й діяти, але я не знаю, в якій іпостасі я маю це робити? Хто я, п'яте колесо до воза? Це мене не влаштовує. Якщо я буду членом делегації, то, скажімо, заступником Кравчука – я погодився б – там є людина, яка є заступником. Для мене місця там я не бачу, немає", - наголосив Вітольд Фокін.

Він також відверто зізнавс, що Донбас для нього – рідний, адже він там працював понад 25 років. Політик уважно стежить за подіями у регіоні та особисто спілкується з переселенцями та людьми з окупованих територій. Що стосується конкретних планів щодо роботи у ТКГ, про них політик наразі змовчав. За словами Фокіна, до цієї теми можна повернутись після того, як буде визначена його роль у делегації.

Що важливо розуміти, нещодавно новий очільник української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Фокін займатиметься питаннями комунікації. Зокрема, ексглава уряду налагоджуватиме контакти з людьми з окупованих територій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Леонід Кравчук розповів, як Україна може обіграти Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?