Може знищити інтернет - через погрози Трампа експерти б'ють на сполох
Категорія
Технології
Дата публікації

Може знищити інтернет - через погрози Трампа експерти б'ють на сполох

Може знищити інтернет - через погрози Трампа експерти б'ють на сполох
Джерело:  online.ua

Дії американської влади стосовно інтернету створюють дуже небезпечний прецедент. Фактично адміністрація президента Дональда Трампа спроможна спровокувати знищення глобальної мережі, вважає Павло Дуров — засновник Telegram. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його блог у месенджері.

На думку бізнесмена, приводом для прецеденту стали погрози заблокувати в Сполучених Штатах додаток TikTok. Він наголосив, що можна зрозуміти дії Вашингтона. Той хоче викупити американську частку активів проєкту і це справедливо — країни повинні відкривати свій ринок, якщо вони хочуть працювати на ринку інших держав.

"Однак дії США проти TikTok створюють небезпечний прецедент, який може зрештою знищити інтернет як дійсно глобальну мережу (або того, що від неї залишилося)", - додав Дуров.

Він пояснив, раніше лише авторитарні уряди дозволяли собі третирування технологічних компаній, змушуючи тих продавати активи інвесторам, наближеним до влади. Білий дім своїми заявами де-факто робить легальною тактику вимагання.

"Упродовж багатьох десятиліть США сприймалися як захисник вільної торгівлі й свободи вираження думок. А тепер, коли Китай почав ставати на їх місце як головного бенефіціара світової торгівлі, США (або, принаймні, адміністрація Трампа), здається, втрачають ентузіазм з приводу своїх цінностей", - підкреслив бізнесмен.

Незабаром концепція "національної безпеки" може з'явитися на озброєнні кожної великої країни, її використовуватимуть для розділення міжнародних технологічних компаній. Дуров назвав іронічним той факт, що найбільше постраждають від цього саме американські компанії - Facebook, Google.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп напередодні наголосив, що всесвітньо відома відеоплатформа для коротких відеороликів TikTok повинна продати свій американський підрозділ до 15 вересня. За його словами, в іншому випадку вона позбудеться права вести бізнес в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?