У Зеленського розповіли про нову потужну зброю проти Путіна - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли про нову потужну зброю проти Путіна - перші подробиці

У Зеленського розповіли про нову потужну зброю проти Путіна - перші подробиці
Джерело:  Головком

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба виступив з доволі неочікуваною заявою - він повідомив про те, що об'єднання в "Люблінський трикутник" дозволить протистояти дезінформації та всім супутнім методам агресії комнади російського президента Володимира Путіна. Що важливо розуміти, Україна, Польща та Литва домовилися про створення так званого "Люблінського трикутника" ще 28 липня. Міністри закордонних справ країн вважають, що нова платформа співпраці надасть нові можливості для контактів поміж державами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Главком".

"Завдяки введенню певних механізмів співпраці ми зможемо реалізовувати наші цілі зі сталого участі в розвитку Східного партнерства, ефективної боротьби з пандемією коронавірусу, підтримки європейських та євроатлантичних устремлінь України та зв’язків цієї країни з Ініціативою трьох морів. Ми плануємо діяти також у сфері економіки", — розповів польський дипломат Яцек Чапутович.

На думку очільника МЗС України Дмитра Кулеби, "Люблінський трикутник" - це ще одна потужна зброя для боротьби з командою Путіна.

"Ми також зможемо ефективно протистояти агресивній російській політиці, адже всі три країни не мають ілюзій щодо дій та намірів Кремля. Не лише у військовому вимірі, але й у вимірі дезінформації та всіх супутніх методів агресії", - підкреслив український дипломат.

Дмитро Кулеба виділяє окремими блоками економічну та військову взаємодію.

"Окремий блок взаємодії – це торгівля, інвестиції та інфраструктурні проєкти. Три країни, які мають вихід до трьох морів, 83 мільйони населення, майже 770 мільярдів доларів сукупного ВВП та 981 тисячі квадратних кілометрів території, мають величезний економічний та політичний потенціал", - пояснив очільник МЗС.

За словами Кулеби, три країни-учасниці вже об'єднують асамблея трьох парламентів і спільний військовий підрозділ – Литполукрбриг на 3,5 тисячі військовослужбовців. Він наголосив, що "Люблінський трикутник" – це не чергова політична декларація для красного слівця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Леонід Кравчук пояснив, як можна обіграти Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?