ЄС підготував новий удар по путінському режиму - важливі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС підготував новий удар по путінському режиму - важливі деталі

ЄС підготував новий удар по путінському режиму - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Уряд Нідерландів офіційно подав позов проти Росії, що пов'язаний з катастрофою рейсу MH17. Європейський суд з прав людини вже проінформував про це Москву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське міністерство юстиції.

Нідерландське слідство підозрює громадян РФ та безпосередньо Кремль у причетності до резонансної катастрофи в небі над Донбасом.

"Мін'юстом Росії отримано офіційне повідомлення Європейського суду зі справ людини від 15.07.2020 про подання Королівством Нідерланди міждержавної скарги проти РФ у зв'язку з катастрофою рейсу MH17. Судовий склад і процедура розгляду скарги в ЄСПЛ наразі не визначені, жодні процесуальні терміни для влади РФ не встановлені". - оголосили у Кремлі.

Нідерланди оголосили про свої наміри в липні цього року. Влада країни наполягає, що Росія винна у порушенні трьох статей Європейської конвенції з прав людини. Серед них — стаття 2, вона визначає, що право на життя людини охороняє закон, ніхто не в змозі позбавити її життя. Єдине виключення — це смертний вирок.

Також Кремль порушив статтю 3. Вона наголошує, жодна особа не може піддаватися тортурам чи іншому нелюдяному відношенню, покаранню.

Третій порушений пункт — стаття 13. Вона гарантує право на захист у разі порушення прав чи волі.

Нагадаємо, за висновками міжнародної слідчої групи, "малайзійський Boeing" збила ракета. Випустили її з ЗРК "Бук", який перекинули з території Росії на Донбас. Фігурантами справи за фактом вбивства 298 людей стали представники російської окупаційної адміністрації на Донеччині. Серед них — сумнозвісний Ігор Гіркін-Стрєлков.

Як повідомляв ONLINE.UA, зазначається, що також надали уточнення щодо правової основи звернення Нідерландів. Зокрема, країни, охочі приєднатися до позову як треті сторони, зможуть це зробити протягом 12 тижнів після офіційної передачі позову РФ секретаріатом ЄСПЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?