Зеленський зважився на нові резонансні звільнення - всі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зважився на нові резонансні звільнення - всі подробиці

Зеленський зважився на нові резонансні звільнення - всі подробиці
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський зважився на нове резонансне звільнення - стало відомо, що глава держави вирішив звільнити з посади главу військової розвідки України Василя Бурбу. На його місце президент призначив офіцера української розвідки Кирила Буданова, на якого в минулому році Росія готувала замах. Крім того, Зеленський провів кадрові перестановки в Офісі президента. Зокрема, він призначив новим заступником керівника ОП Андрія Єрмака Олега Татарова, який був заступником начальника слідчого управління МВС за часів президентсва Віктора Януковича. Татаров буде займатися формуванням державної політики в сфері правоохоронної діяльності, забезпеченням гарантій нацбезпеки в сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.

"Офіс Президента вітає призначення Кирила Буданова на цю посаду. Зміна начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони пов'язана з необхідністю переформатування і інтенсифікації роботи, пошуку і впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення питань безпеки", - прокоментували кадрові перестановки в ГУР у Зеленського.

Як відомо, Кирила Буданова 4 квітня 2019 року в Києві спробувала вбити група диверсантів з Росії. Але вибухівка вибухнула під час закладки - керівник групи диверсантів, російський громадянин Олексій Комарічі отримав важкі поранення. Також затримали його спільника - громадянина РФ Тимура Дзортова і кількох людей з мережі ФСБ, які їм допомагали в Україні. У Росії звинувачують Буданова нібито в причетності до спецоперації на території окупованого Криму в 2016 році разом з розвідниками Олександром Громовим і Максимом Шаповалом, якого підірвали в автомобілі радіокерованої міною в червні 2017 року.

Що стосується Татарова, то на Банковій його охарактеризували як доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, адвоката, який довгий час працював в органах внутрішніх справ, зокрема обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС України, а з 2014 року займався адвокатською практикою .

Важливо відзначити, що в квітні 2020 року Татарова хотіли призначити заступником директора ДБР. Також тоді ж з'явилася інформація про призначення Татарова в ОПУ, але ця інформація викликала резонансний скандал в громадськості, так як його раніше звинувачували в причетності до переслідувань активістів на Майдані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звільнив з посади посла України в Італії Євгена Перелигіна та українського дипломата Олександра Банькова з посади посла України в Румунії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?