Це головна загроза: у Трампа вразили світ гучним зізнанням
Категорія
Світ
Дата публікації

Це головна загроза: у Трампа вразили світ гучним зізнанням

Це головна загроза: у Трампа вразили світ гучним зізнанням
Джерело:  online.ua

6 серпня Державний департамент CША, на чолі якого знаходиться відомий дипломат та член команди Дональда Трампа, Майк Помпео, виступив з черговою резонансною заявою - у відомстві зізналися, що вважають Росію провідною загрозою в плані дезінформації і пропаганди. Це наголошується в опублікованій спеціальній доповіді Держдепартаменту про "екосистему російської дезінформації і пропаганди", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт американського відомства.

"Центр глобальної взаємодії в структурі Держдепартаменту займається протидією загроз з боку зловмисних гравців, що використовують дані тактики (пропаганду і дезінформацію). Росія в цій сфері продовжує бути провідною загрозою. Відомство працює з іншими міністерствами і партнерами в світі у відповідь на цей виклик", - зазначається в доповіді.

Окрім того, наголошується, що ключовою частиною цих дій є "викриття методів РФ", при цьому "уряди союзників, громадянське суспільство і ЗМІ можуть підвищити колективну стійкість до пропаганди". Також йдеться про те, щл що "російська екосистема" полягає в залученні офіційних урядових каналів, державних ЗМІ, проксі-ресурсів і соцмереж.

"Російська влада відповідальна за розвиток подібних тактик і платформ як частини підходу щодо використання інформації як зброї", - підкреслили в Держдепі.

Команда очільника Білого дому Дональда Трампа звертає увагу на те, що офіційна Москва вкладає значні ресурси в свої пропагандистські канали, розвідструктури для "проведення зловмисної діяльності в кіберпросторі".

Варто нагадати, що нещодавно світ сколихнув новий гучний скандал - агентство Reuters від своїх анонімних джерел дізналося, що секретні документи витік яких стався напередодні британських виборів у минулому році, були вкрадені російськими хакерами з електронної пошти колишнього міністра торгівлі Ліама Фокса. Наразі не повідомляється, яку російську групу або організацію вважають відповідальною за скоєний напад, але хакерська атака мала ознаки операції, яка фінансувалася владою РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада ЄС ввела режим санкцій  за кібератаки, підтримавши рішення про замороження активів ГРУ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?