Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою - план Кремля знову під загрозою зриву
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою - план Кремля знову під загрозою зриву

Путін зіткнувся з новою серйозною проблемою - план Кремля знову під загрозою зриву
Джерело:  online.ua

Плани команди російського глави Володимира Путіна відновити будівництво скандального газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва має намір поставляти газ в Європу в обхід України, знову зірвалися. Російська компанія МРТС, яка виконувала роботи з укладання трубопроводу на російській території, відмовилася добудовувати "Північний потік-2" в Данії. У зв'язку з цим унікальне російське судно-трубоукладач "Фортуна", здатне завершити будівництво, виходить з проєкту, і тепер не ясно, хто буде укладати труби на останній датській морській ділянці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Компанія не має наміру брати участь у виконанні робіт з укладання газопроводу Nord Stream 2 в Балтійському морі з використанням трубоукладальної баржі «Фортуна» чи іншим чином", - повідомили представники компанії МРТС.

Єдиним судном, яке здатне добудувати "Північний потік-2", залишився трубоукладач "Академік Черський", але його доведеться модернізувати, щоб він зміг самостійно завершити роботи, а це значить, що терміни завершення будівництва переносяться на невизначений термін.

Як відомо, кілька днів тому в Данії апеляційний суд не отримав скарг на рішення, яке дозволяє росіянам добудувати Північний потік-2. При цьому заблокувати російський проєкт як і раніше намагаються США - нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який починається з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій відносно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання судів, що здійснюють будівництво газопроводів.

Активно захищає "Північний потік-2" Німеччина. Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель робить все можливе, щоб допомогти Путіну добудувати газопровід і навіть намагається надавати на Вашингтон в спробі відговорити від нових ударів по Кремлю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща завдала потужного удару по Росії через "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?