У Німеччині завдали ще одного безжалісного удару по Путіну - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині завдали ще одного безжалісного удару по Путіну - перші подробиці

У Німеччині завдали ще одного безжалісного удару по Путіну - перші подробиці
Джерело:  online.ua

6 серпня стало відомо, що німецька екологічна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH) вирішила завдати нового удару по планам російського президента Володимира Путіна - згідно з останніми даними, вона звернулася до Вищого адміністративного суду в Грайфсвальді з проханням переглянути дозвіл на експлуатацію газопроводу "Північний потік-2", виданий гірничою інспекцією Штральзунда. Варто також звернути увагу на те, що російська компанія МРТС, яка виконувала роботи з укладання трубопроводу на території РФ, відмовилася добудовувати "Північний потік-2" в Данії. У зв’язку з цим унікальне російське судно-трубоукладач "Фортуна", яке могло б завершити будівництво, виходить з проєкту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"DUH вимагає у гірничого відомства Штральзунда взяти до уваги нові наукові дані про неконтрольовані викиди метану і перевірити його витік під час видобутку, транспортування та переробки природного газу. Метан є основною складовою природного газу та завдає у 86 разів більше шкоди клімату, ніж CO2", - розповідає німецька організація.

У DUH звернули увагу на те, що викиди метану під час видобутку газу набагато більші, ніж прогнозувалося раніше. Що важливо розуміти, гірнича інспекція Штральзунда нещодавно відхилила заяву організації, тому екологи вирішили подати позов до суду.

"Ми впевнені, що "Північний потік-2" не отримав би дозволів на основі доступних зараз наукових знань. Тепер необхідно враховувати нові методи вимірювання витоку метану, оскільки вони показують, що трубопровід має величезний вплив на наш клімат", - поскаржився глава відділу енергетики та захисту клімату DUH Константін Цергер.

Речник суду в Грайфсвальді підтвердив надходження скарги. Дату першого розгляду ще не визначили.

Варто нагадати про те, що нещодавно Суд Європейського Союзу ухвалив рішення про те, що російський газопровід "Північний потік-2" має діяти відповідно до регулювання ЄС і не має права на виняток. Як відомо, будівництво скандального газопроводу зупинили в грудні, коли компанія з прокладання труб Allseas припинила свою діяльність через санкції Штатів, націлені на компанії, що надають судна для прокладки труб Nord Stream 2.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Ангели Меркель неочікувано для всіх кинулася на допомогу главі Кремля Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?