Зеленський терміново приїхав на Донбас - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново приїхав на Донбас - що сталося

Зеленський терміново приїхав на Донбас - що сталося
Джерело:  online.ua

У четвер, 6 серпня Володимир Зеленський терміново приїхав на Донбас - в рамках робочої поїздки він відвідав місто Часів Яр Донецької області, де відвідає військову частину. Подробиці і причини поїздки Зеленського на Донбас в Офісі президента поки не повідомили. Але український лідер вже поспілкувався з журналістами і нарешті розкрив всі карти щодо нових призначень в ТКГ по Донбасу, а також прокоментував порушення перемир'я бойовиками. Відео виступу Зеленського опублікувала прес-служба українського лідера, передає ONLINE.UA.

Зеленський під час візиту в зону ООС (фото - president.gov.ua)

"Ми вдячні нашим військовим. Найголовніше, що ми хочемо витримати цей режим тиші, і щодня просто не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо. Гарантувати нічого не можу. Але скажу вам, що ми все робимо, дуже багато всього робимо, як в Україні, так і на зустрічах в Мінському форматі. Будемо далі тримати кулаки", - запевнив Зеленський.

Президент підкреслив, що в питанні порушень режиму припинення вогню на Донбасі багато питань і проблем, але головна його задача, яку переслідує Київ, - відсутність втрат в рядах українських військових.

Також Зеленський пояснив, чому призначив саме Леоніда Кравчука головним переговірником від України в ТКГ. Він зазначив, що було кілька кандидатур на цю посаду, але президент наважився зупинитися на Кравчуку, так як очолювати переговорну групу повинна потужна, мудра, освічена людина, котра здобула авторитет по всій Україні, і в окупованій частині.

Крім того, Зеленський підтвердив, що перший прем'єр-міністр країни Вітольд Фокін буде працювати в українській делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, в кінці липня Зеленський відвідував Донбас разом з президенткою Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою, яка перебувала в Україні з державним візитом. Вони провели зустрічі представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької обласної державної адміністрації, а також вивчили гуманітарну ситуацію в області та ознайомилися з реалізацією програми "Велике будівництво".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після поїздки на Донбас Зеленський і Соммаруга погодили нову програму співпраці, яке буде реалізовуватись з 2020 до 2023 років. Документ передбачає отримання українською стороною від Швейцарії близько 115 мільйонів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?