Венедіктова оперативно відреагувала на ультиматум Лукашенка - що вирішила
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова оперативно відреагувала на ультиматум Лукашенка - що вирішила

Венедіктова оперативно відреагувала на ультиматум Лукашенка - що вирішила

6 серпня українців та білорусів шокувала неочікувана новина - стало відомо, що білоруський лідер Олександр Лукашенко організував екстрену нараду з силовиками, на якій доручив запросити до Мінська генпрокурорів України і Росії для розгляду справи щодо затриманих бойовиків. За словами політика, якщо Венедіктова і Краснов не захочуть приїжджати, то Білорусь самостійно вирішить подальшу долю "вагнеровців" відповідно до білоруських законів. В Офісі генпрокурора України Ірини Венедіктової зразу ж відреагували на вимогу міжнародного партнера - там наголосили, що дадуть відповідь Олександру Лукашенку лише після офіційного запрошення про візит. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Реакція буде тільки після офіційного запрошення, наразі Офіс Генпрокурора його ще не отримав", - зазначили в ОГП.

Варто звернути увагу на те, що 5 серпня український лідер Володимир Зеленський обговорив із президентом Білорусі Олександром Лукашенком видачу Україні затриманих бойовиків, що воювали на Донбасі. Вже 6 серпня ЗМІ розповіли про те, що Лукашенко нібито обіцяв Україні віддати частину бойовиків.

Як відомо, 29 липня в Білорусі затримали 33 іноземців, які виявилися бойовиками "Вагнера". Пізніше стало відомо, що вони приїхали з РФ й оселилися в санаторії під Мінськом. Офіційний Мінськ заявив, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації" перед виборами президента Білорусі та підготовка теракту. Також у Лукашенка почали стверджувати, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Російські медіа кажуть, що щонайменше 7 бойовиків воювали в Сирії, троє – на сході України.

Прессекретар Володимира Путіна, Дмитро Пєсков, почав стверджувати, що в Росії не чули офіційних звинувачень у тому, що затримані в Білорусі росіяни воювали на Донбасі. Окрім того, в Кремлі пообіцяли, що будуть боротися за звільнення бойовиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що громадянський діяч та підприємець Валерій Цепкало звинуватив чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка у тому, що він усіма можливими способами намагається спровокувати початок "майдану" в країні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?