Лукашенко виступив з новою скандальною заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко виступив з новою скандальною заявою про Україну

Лукашенко виступив з новою скандальною заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко відзначився черговою неоднозначною заявою про Україну. На цей раз він публічно висунув звинувачення міжнародним партнерам, в числі яких Україна, в гібридної війні проти Білорусі напередодні президентських виборів. Лукашенко не виключив, що за дестабілізацією і провокаціями в Білорусі може стояти як Україна, так і Росія, так і Захід. Про це Лукашенко заявив 6 серпня під час термінової наради з силовиками, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Чесно зізнаюся, і, напевно, ви мені нового не скажете: ми не знаємо, на що вони здатні. Ми навіть не знаємо, хто вони. Або це американці з натовцями, або з України нас хтось підганяє, або нас східні брати так сильно "люблять" - ми навіть не знаємо. Йде гібридна війна проти Білорусі, і ми повинні чекати капостей з будь-якого боку. Що ми, до речі, і робимо", - заявив Лукашенко.

За словами президента Білорусі, в країні вже затримано чимало людей, які ставили перед собою за мету дестабілізувати політичну обстановку - і це, за його словами, вже доведено силовиками. Лукашенко підкреслив, що мова йде не тільки про затриманих російських бойовиках з ПВК "Вагнера".

"Відомі імена, прізвища, адреси, паролі, явки. До чудес іноді доходить. Засоби масової інформації насторожують нас, що нас тут хочуть захопити американці, натовці. Деяких людей затримали з американськими паспортами, одружених на американках, що працюють в Держдепі. Але з багнетами наперевагу їх захищають російські керівники ", - звернув увагу Лукашенко.

Президент нагадав, що уважно стежить за ходом виборчої кампанії. Він закликав не допустити "майдану" в Мінську.

"Тут деякі продовжують кликати людей на майдан 9-го і 10-го. Не дай бог ми розпалимо багаття в центрі Мінська і будемо розкидати головешки по всьому Мінську. Цього ми допустити не можемо і не допустимо", - підсумував Лукашенко.

Нагадаємо, вибори в Білорусі відбудуться 9 серпня, на тлі чого в країні виникли серйозні протестні настрої. Лукашенко раніше погрожував білорусам, що залучить збройні сили для наведення громадського порядку в країні. Він попереджає про ризики виникнення в Білорусі так званого "українського сценарію". З такими ж залякуваннями Лукашенко виступав і п'ять років тому, в період попередніх президентських виборів, які йому вдалося виграти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко здивував резонансним рішенням щодо України- він вирішив викликати генпрокурорку України Ірину Венедіктову для розглядів у справі затриманих вагнеровців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?