Україна вже готується - МЗС повідомило громадянам важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже готується - МЗС повідомило громадянам важливу новину

Україна вже готується - МЗС повідомило громадянам важливу новину
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно повідомив про те, що  Україна вже готується надати допомогу у відповідь на запит Лівану для подолання наслідків вибуху у порту Бейрута. Як уже зазначалося раніше, 4 серпня в порту ліванської столиці Бейрут прогримів вибух, в результаті якого загинули понад 100 осіб, ще майже 4 тисячі отримали поранення. Не можна не згадати про те, що вибухова хвиля була такою потужною, що вибила вікна в домах по всьому місту - понад 300 тис людей залишилися без житла. Глава МВС Лівану Мохамед Фехмі заявив, що причиною потужного вибуху в столиці країни Бейрут може бути склад з величезною кількістю нітрату амонію. Офіційний Київ зразу ж заявив, що хоче допомогти країні впоратися із цією масштабною трагедією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Дмитра Кулеби.

"Ми отримали запит від Лівану щодо того, що їм потрібно. Зараз МЗС координує це питання всередині української влади з метою надання допомоги нашим партнерам… Україна допоможе, чим зможе", - наголосив український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що ще 5 серпня влада Євросоюзу та низка окремих країн також повідомили, що нададуть допомогу Лівану для подолання наслідків вибуху у Бейруті. Так, Британія пообіцяла надати постраждалому Лівану 5 млн фунтів стерлінгів.

"Об’єднане королівство є давнім другом Лівану та ліванського народу і підтримає їх у час скрути. Ми надамо невідкладну пряму підтримку, невідкладну медичну допомогу та до 5 млн фунтів стерлінгів гуманітарної допомогу", - заявив глава МЗС Британії Домінік Рааб.

Німецький дипломат Гайко Маас зазначив, що країна надасть Лівану щонайменш 1 млн євро через Червоний хрест.

"Ліван може розраховувати на допомогу. Як перший крок, ми зробимо доступними 1 млн євро через Червоний хрест для пунктів першої медичної допомоги у Бейруті та медичні засоби для допомоги пораненим", - підкреслив очільник МЗС ФРН.

Як повідомляв ONLINE.UA, різноманітні травми в результаті масштабного вибуху в Бейруті отримали понад 4 тисячі людей. Згідно з даними посольства офіційного Києва, постраждали також українські громадяни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?