Путін раптово змінив позицію щодо Криму - що вирішили в Кремлі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін раптово змінив позицію щодо Криму - що вирішили в Кремлі

Путін раптово змінив позицію щодо Криму - що вирішили в Кремлі
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна раптово змінила плани щодо окупованого Криму. З наступного року російське Міністерство фінансів пропонує знизити фінансування українського півострова, який РФ окупувала в 2014 році. Йдеться про скорочення фінансування програми соціально-економічного розвитку 2021-22 років. Кремлю пропонують знизити витрати на 8,5 млрд рублів (майже 116 млн доларів США). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінфіну РФ.

У документі російського Мінфіну "Методика розрахунку граничних базових бюджетних асигнувань федерального бюджету за державними програмами Росії і непрограмними напрямками діяльності", вказано, що раніше Кремль планував витратити на окупований Крим в 2021 році майже 85 млрд рублів (понад 1 млрд доларів), а у 2022 році більш 90 млрд рублів. Але у фінансовому відомстві пропонують знизити фінансування на 10%.

Крім Криму Мінфін пропонує в найближчі три роки знизити витрати на Далекосхідний і Північно-Кавказький федеральні округи, а також Арктичну зону. Витрати на розвиток Арктичної зони можуть знизити на майже 11 мільйонів рублів.

Як відомо, Путін ще в 2014 році підписав соціально-економічну програму по окупованому Криму і Севастополю, в рамкою якої було заплановано витратити більш ніж 800 мільярдів рублів нібито на розвиток українського півострова. Дію даної програми недавно продовжили до 2024 року.

Важливо відзначити, що тим часом російські силовики продовжують затримувати і допитувати невинних кримчан, незгодних з політикою Кремлі, і за всім цим стоїть особисто президент Росії Володимир Путін. Незважаючи на це, переговори по Криму офіційні Київ і Москва не проводять, так як у Путіна не йдуть ні на які умови команди Зеленського. Україну в кримському питанні активно підтримують міжнародні партнери, які регулярно нагадують Москві про те, що Крим є українським і що Росії доведеться заплатити велику ціну за анексію півострова, що відбувається вже зараз завдяки запровадженим потужним санкцій проти РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль змінив стратегію по Донбасу. Путін домагається єдиної мети, щоб Донбас був фактично незалежним, але формально перебував в складі України і міг впливати на політику українського уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?