Вперше в історії: Facebook зважився на безпрецедентний крок
Категорія
Технології
Дата публікації

Вперше в історії: Facebook зважився на безпрецедентний крок

Вперше в історії: Facebook зважився на безпрецедентний крок
Джерело:  online.ua

Вперше в історії соціальна мережа Facebook неочікувано для всіх наважилася видалити допис очільника Білого дому Дональда Трампа. Варто звернути увагу на те, що нове повідомлення американського лідера стосувалося захворювання COVID-19 у дітей та містив очевидно неправдиві відомості – начебто діти коронавірус переносять легше, ніж дорослі. Зазначається, що видалена командою Facebook публікація Трампа містила відео, де Трамп помилково стверджував, що діти "фактично невразливі перед COVID-19". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання The Guardian.

Представники корпорації Facebook наголосили, що вважають слова президента США порушенням правила соцмережі про заборону поширення неправдивої інформації про коронавірус.

"Це відео містить помилкові твердження про те, що група людей невразлива перед COVID-19, що є порушенням нашої політики щодо шкідливої дезінформації", - йдеться в повідомленні.

Не можна не звернути увагу на те, раніше Facebook доволі часто критикували за те, що пости американського лідера – попри вміст, який можна трактувати як расистський, агресивний, ксенофобський – ігнорували, а отже дозволяли президенту США порушувати правила спільноти.

"Facebook вперше в історії видалив пост самого Трампа. Але раніше, цього ж 2020 року, соцмережа видаляла рекламу президента США, яка містила "символ, історично пов'язаний з нацистами". Додамо, що за кілька годин після рішення Facebook про видалення поста про коронавірус у дітей аналогічні дії вчинив і Twitter", - пише видання.

Варто також нагадати про те, що ще 26 травня Twitter вперше позначив твіт Дональда Трампа як такий, що містить фейкову інформацію - це спровокувало резонансний скандал. В повідомленні очільник Білого дому стверджував, що голосування поштою посприяє фальшуванню результатів виборів. Згодом американський лідер звинуватив соцмережу у втручанні в майбутні президентські вибори в Штатах. А незабаром Трамп підписав указ проти "онлайн-цензури з боку соціальних мереж" у США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Дональда Трампа розповіла про головну загрозу безпеці США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?