Суд ухвалив гучне рішення у справі Порошенко - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд ухвалив гучне рішення у справі Порошенко - що відомо

Суд ухвалив гучне рішення у справі Порошенко - що відомо
Джерело:  online.ua

6 серпня стало відомо, що Київський апеляційний суд скасував арешт картин колишнього президента України Петра Порошенка. У рішенні суду йдеться, що суд задовольнив скаргу адвокатів Порошенко. Суддя дійшов висновку, що прокурорами не була доведена законність арешту майна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на реєстр судових рішень - це рішення у справі Порошенко було прийнято ще 27 липня.

У судових матеріалах вказано, що арешт на майно Порошенко - 42 картини і одну літографію, які є речовими доказами в кримінальному провадженні, було накладено з метою забезпечення їх збереження. Але адвокати Порошенко вирішили оскаржити арешт, стверджуючи, що немає ніяких обгрунтованих підозр у скоєнні злочину і даних про наміри Порошенка продати або подарувати ці картини.

В ході судового засідання було встановлено, що слідство не отримало дозволу судді на обшук. Суд визнав, що слідчі дії, в результаті яких заарештували картини, були легалізовані Печерським судом як "огляд за правилами обшуку", який, як зазначено в рішенні суду, не може бути підставою для висновку про законність арешту майна.

Нагадаємо, арешт колекції картин Порошенко провели в рамках справи, в якій вивчаються "обставини переміщення через кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається з 43 картин всесвітньо відомих художників". Колишній президент України в цій справі проходить як свідок. В рамках розглядів ДБР кілька разів викликало Порошенко на допит, а він тим часом відкрив виставку картин, які проходять у справі, в Музеї Івана Гончара. Порошенко стверджує, що всі картини були придбані і завезені в Україну законно.

Як відомо, Державне бюро розслідувань веде більше 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує п'ятий президент України. Раніше адвокат Порошенко говорив, що він фігурував як свідок у двох справах, а в інших у нього немає процесуального статусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генпрокурорка Венедіктова поділилася з українцями важливими даними по справі експрезидента України Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?